Berdi’s innovaties

Schoner, stiller, zuiniger. Berdi investeert continu in nieuwe technieken om duurzamer te werken en minder overlast te geven voor de omgeving waarin wij aan het werk zijn. We ontwikkelen ook nieuwe machines, bijvoorbeeld machines die circulair werken. Op deze pagina geven we een overzicht van recente innovaties.

  • Mechanisch schoffelen
  • BOB-methode

Wilt u meer weten over een innovatie of heeft u zelf een goed idee waar Berdi mee aan de slag kan, neem dan gerust contact met ons op. Ons complete machinepark kunt u hier bekijken. 

 

Mechanisch schoffelen

Sinds chemische middelen niet meer gewenst zijn bij het onkruidvrij maken van de openbare ruimte is Berdi op zoek gegaan naar arbeidsbesparende en effectieve manieren van onkruidbeheersing. Met mechanisch schoffelen kunnen wij doeltreffend onkruid verwijderen uit jonge aanplant van heesters. We zetten mechanisch schoffelen in op terreinen die we recent hebben aangeplant voor gemeenten. De mechanische schoffelmachine wordt door een gespecialiseerde Berdi-medewerker door het te bewerken terrein gehaald.

 

BOB-methode

Er zijn diverse thermische bestrijdingsmethoden voor onkruid op verharding, maar Berdi heeft de volledig circulaire BOB-methode ontwikkeld. BOB staat voor Berdi Onkruidbeheer met Biostoom. Deze methode maakt bovendien onkruidbeheersing op moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk. Eind 2020 hebben we er de Duurzaamheidsaward 2020 van stichting Pioniers van de Toekomst mee gewonnen.

De BOB-methode werkt als volgt: houtsnippers uit onze snoei- en kapwerkzaamheden drogen we aan de wind en daarna verbranden we ze in een ketelhuis. Hierbij komt restwarmte vrij in de vorm van heet kalkvrij water. Dit hete water doen we in de BOB-machine. Deze machine is 1,35 meter breed en kan daardoor goed op moeilijk bereikbare plaatsen komen. Doordat we een slang aan de heetwatermachine hebben toegevoegd, kunnen we die uitrollen om bij plaatsen te komen waar de machine niet kan komen. Hierdoor kunnen we zelfs mossen op bankjes verwijderen en het onkruid op drukke parkeerplaatsen. In tegenstelling tot andere thermische onkruidmethodes levert de BOB-methode geen brandgevaar op. Ook zullen de banden van geparkeerde auto’s banden niet smelten als wij met de BOB-methode het parkeerterrein behandelen. De BOB-machine wordt elektrisch aangedreven met stroom van onze eigen zonnepanelen. Hiermee werkt de BOB-methode volledig circulair.

 

info@berdi.nl
0527-653363

contact