BOB-methode: Berdi Onkruidbeheer met Biostoom

Sinds 2014 heeft Berdi gezocht naar een duurzame en biologische methode om onkruid te bestrijden op verharding. Na uitgebreid onderzoek hebben we de BOB-methode ontwikkeld. BOB staat voor Berdi Onkruidbeheer met Biostoom. We hebben de BOB-methode inmiddels veelvuldig getest en zowel onze afnemers als wij vinden deze werkwijze zeer effectief. Bovendien werkt de methode circulair en komen er geen chemicaliën aan te pas. Voor gemeentes kunnen wij de BOB-methode combineren met de werkapp Locatienu. Daarmee heeft een gemeente realtime inzicht in de actuele werkzaamheden en kan die zelfs rechtstreeks contact opnemen met de bestuurder van de BOB-wagen.

Eind 2020 heeft stichting Pioniers van de Toekomst uit Noordoostpolder ons de Duurzaamheidsaward 2020 toegekend voor de BOB-methode.

 

Kenmerken van de BOB-methode

  • Biologische methode om onkruid op verharding tegen te gaan
  • Circulaire werking door hergebruik warm restwater en houtsnippers
  • BOB-machines rijden op eigen zonne-energie
  • Zeer effectieve manier van thermische onkruidbestrijding
  • Geen brand- en smeltgevaar
  • Uitstekend toe te passen op slecht bereikbare plaatsen
  • Door eigen watervoorraad ook inzetbaar bij sproeiverbod
  • Combineren mogelijk met werkapp Locatienu
  • In 2020 Duurzaamheidsaward 2020 gewonnen

 

Hoe werkt de BOB-methode?

Bij de BOB-methode zet Berdi houtchips in die als restmateriaal zijn overgebleven na uitgevoerde snoei- en kapwerkzaamheden. Na het drogen van de houtsnippers worden die verbrand in het ketelhuis. Hier wordt biostroom opgewekt. De restwarmte is hergebruikt regenwater van 98⁰ Celsius. Dit kalkvrije water gebruiken wij om onkruid mee te verdelgen. Doordat wij restwater uit eigen voorraad gebruiken, kunnen we zelfs tijdens een sproeiverbod doorgaan met onkruid bestrijden. De elektrische heetwatermachine van de BOB-methode werkt op energie van onze eigen zonnepanelen. De machine is compact (1,35 meter breed) en heeft een uitrolbare slang. Wij kunnen daardoor overal komen om het onkruid te bestrijden. We kunnen zelfs onkruid verwijderen tussen geparkeerde auto’s, zonder dat er sprake is van smeltende banden of brandgevaar. De BOB-methode is zeer effectief en duurzaam gebleken en heeft ons bij aanbestedingen meerdere malen een grote voorsprong gegeven. Neem gerust contact op voor meer informatie over de methode of om ons uit te nodigen voor een offerte of aanbesteding.

info@berdi.nl
0527-653363

contact