Bollen planten en bloemen zaaien

Bij Berdi zijn we dagelijks bezig met vergroening en het bevorderen van biodiversiteit.

Daarom werken we met trots samen met veel gemeentes om parken, wijken en entreewegen te transformeren tot bloeiende locaties. In deze blog vertellen we meer over het planten van bollen en het zaaien van bloemenmengsels, en hoe dit bijdraagt aan een gezondere en mooiere leefomgeving.

Bollen planten

Het planten van bloembollen is een effectieve manier om kleur en leven toe te voegen aan openbare ruimtes. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan, wat goed is voor de biodiversiteit. Voordelen van het planten van bollen zijn hun lange bloeitijd, het minimale onderhoud dat ze vereisen, en natuurlijk dat het er mooi uitziet. Wij bieden ook de mogelijkheid om bloembollen te planten onder bestaande grasmatten, zodat er geen ingrijpende veranderingen nodig zijn.

 

Bloemenmengsels zaaien

Naast het planten van bollen zaaien we ook bloemenmengsels die gedurende het hele groeiseizoen bloeien. Deze mengsels bevatten zorgvuldig geselecteerde bloemen die passen bij de lokale flora en fauna. Bloemenmengsels helpen de bodemstructuur te verbeteren en bloeien op verschillende tijdstippen, wat zorgt voor een constante bron van voedsel en onderdak voor insecten en dieren.

 

Van park tot entreeweg

Bij Berdi voeren we deze werkzaamheden uit voor gemeentes en bedrijven op diverse locaties, zoals parken, wijken en entreewegen. Door op deze plekken bloembollen te planten en bloemenmengsels te zaaien, creëren we kleurrijke en biodiversiteit bevorderende omgevingen.

 

Volledige service

Geen wollige taal, maar de handen uit de mouwen. Wij stropen de mouwen op en nemen graag de hele klus uit handen. Wij hebben een ruime ervaring in aanleggen en onderhouden van openbare ruimte en bedrijfstuinen. Dit doen we voor bedrijven en gemeenten in Noord- en Midden- Nederland.


Mogen wij jouw omgeving vergroenen? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@berdi.nl.

info@berdi.nl
0527-653363

contact