Milieubewust onkruidbestrijden

Met de lente in aantocht maakt ook het onkruid weer bijna zijn terugkeer. In deze blog delen we daarom graag op welke wijze we milieubewust onkruid bestrijden.

Machinaal mechanisch schoffelen

Een van de methodes die we inzetten is mechanisch schoffelen. Deze techniek gebruiken we voornamelijk bij jonge aanplant van heesters op terreinen die we voor gemeenten onderhouden. Een Berdi-expert bestuurt de speciale schoffelmachine over het terrein, waarbij onkruid effectief wordt verwijderd zonder de jonge planten te schaden.

 

BOB-Methode

Er zijn diverse thermische bestrijdingsmethoden voor onkruid op verharding, maar wij hebben onze eigen volledig circulaire methode ontwikkel, waarmee het ook mogelijk is om moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken. Met BOB, wat staat voor Berdi Onkruidbeheer met Biostoom, hebben we in 2020 de Duurzaamheidsaward van stichting Pionier van de Toekomst gewonnen.  

Van snoeiafval tot onkruidbestrijder

De kern van de BOB-methode is het gebruik van houtsnippers, afkomstig van onze eigen snoei- en kapwerkzaamheden. Deze worden gedroogd aan de wind en vervolgens verbrand in een ketelhuis om heet kalkvrij water te produceren. Dit hete water gaat de BOB-machine en hiermee wordt het onkruid besproeid. Door het hete water wordt de celstructuur vernietigd en de plant tot in de wortel bestreden.

De machine is 1,35 meter breed en kan daardoor goed op moeilijk bereikbare plaatsen komen. Door een uitbreiding met een flexibele slang, bereikt het water ook plekken waar de machine niet kan komen.

De BOB- machine wordt elektrisch aangedreven met stroom van onze eigen zonnepanelen en is daarmee volledig circulair. Een groot voordeel in tegenstelling tot andere thermische onkruidmethodes is dat de bij de BOB- methode geen brandgevaar is. Ook loop je niet het risico dat de banden van geparkeerde auto’s beschadigen.

Mogen wij jou ontzorgen?  
We hebben een ruime ervaring in milieubewust onkruidbestrijden. Of het nu gaat om een bedrijfsterrein, een parkeerplaats, een schoolplein of een winkelcentrum, wij hebben het materieel dat onkruid tegengaat.  Dit doen we voor bedrijven en gemeenten in Noord- en Midden- Nederland. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@berdi.nl.

info@berdi.nl
0527-653363

contact